26.12.2016

Emekli İl Müftümüz Raif KORKMAZ Hakkın Rahmetine Kavuştu

Trabzon’umuzun emekli il müftülerinden Raif Korkmaz Hoca hakkın rahmetine kavuştu. Trabzon’da ve ülkemizin değişik il ve ilçelerinde 30 yıl süreyle müftülük yapan, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzün kuruluşunda ve yapımında katkıları bulunan merhum emekli il müftümüz Raif Korkmaz, görev yaptığı yıllar içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örnek gösterilen bir müftü olmuştur.

Vefat eden emekli il müftümüz Raif Korkmaz için 26 Aralık 2016 Pazartesi günü Trabzon İskenderpaşa Camiinde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Ortahisar Belediye Başkanı, Çaykara Belediye Başkanı, Samsun ve Trabzon İl Müftüleri ile vefakâr birçok din görevlisi ve vatandaşlar katıldı. İskenderpaşa Camiinin içi ve dışı bahçesi cenaze namazı kılmak için gelenlerle doldu taştı.

Emekli  Müftü Raif Korkmaz cenaze namazının ardından Çaykara İlçesi Ataköy Mahallesindeki aile kabristanlığına dua ve gözyaşları arasında defnedildi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü olarak başta ailesi olmak üzere Diyanet camiamıza, İl Müftülüğümüze ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Raif KORKMAZ Kimdir?

1936 yılında Çaykara’nın Ataköy (Şinek) köyünde doğdu. Babasının teşvikiyle 7 yaşında hafızlığa başlayarak 9 yaşında hafızlığını tamamladı. İlk olarak Ahmet Serdaroğlu hocadan ve Of deresinin âlimlerinden meşhur Hacı İdris Efendi’den yaklaşık 10 yıl Arapça dersleri aldı. İlk ve Ortaöğrenimi ile Yüksek İslam Enstitüsünü dışarıdan tamamladı. 1961 yılında Rize İli Çayeli İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayan Raif KORKMAZ,  1963 yılında Bilecik vaizliğine atandı. Ardından Artvin İli Borçka İlçe Müftülüğü ile müftülük hayatına başladı ve Siirt, Kütahya, Çanakkale, Zonguldak ve Trabzon illerinde müftülük yaptı. 2002 yılında müftülük görevinden emekli oldu.