17.07.2018

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY’ın Konferansı.

Konferans; “Mesleki Yeterlik ve Kurum Aidiyeti”

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY, 4/B sözleşmeli personeli için düzenlenen mesleğe hazırlık eğitimi çerçevesinde 17/07/2018 tarihinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzde “Mesleki Yeterlik ve Kurum Aidiyeti” konulu konferans verdi.
            Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Şenol TİRYAKİ’nin açılış konuşmasının ardından Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY konferansına; Başkanlığımızın kurum ambleminin anlamını anlatarak başladı.
            Gökçebay, üstlendiğimiz mesleğin yaşadığımız toplumun manevi mimarlığı olduğunu asla unutmaması gerektiğini, zira her mesleğin bir maddi bir de manevi tarafı bulunduğunu, maddi yönünün yazılı kurallarla yani 633 Sayılı Teşkilat Kanunu ve bu kanuna atfen yürürlüğe konulan diğer mevzuatla (Yönetmelik, Yönerge, Genelge vb.) belirlendiğini ifade etti.
            Mesleğimizin manevi yönünün ise toplumu hayra davet etmek olduğunu dile getiren Gökçebay, “Ancak davet ederken müessir olabilmek için önce kendi nefsimizde yaşamamız gerektiğinin altını çizerek konuyu “Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. Ehli kitap da inanmış olsalardı elbette onlar için hayırlı olurdu; içlerinden inananlar da var fakat çoğu yoldan çıkmıştır.” (Âl-i İmrân Suresi 3/110) ayeti ile tamamladı.
            Gökçebay, “Toplumun; İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili konularda sahih bilgilerle aydınlatılması yanında ibadet yerlerini yönetmek gibi saha görevimiz de bulunmaktadır. Cami içinde olduğu gibi cami dışında da görevimizin devam ettiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Zira işimizi gereği gibi yapmıyorsak boşluğu dini duyguları istismar eden başkalarının (FETÖ, DEAŞ vs.) dolduracağını bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
            Gökçebay, Diyanet İşleri Başkanlığının anayasal görevi, topluma İslam Dini ile ilgili doğru bilgiyi iletmek olduğuna göre, bizlerde bütün hizmet ve faaliyetlerimizde mensubu olduğumuz Diyaneti referans almamız gerektiğini vurguladı.
Görevimizin gereğini yaparak farklı oluşumlarla hareket etmeyip sorgulama yapmalı ve aklımızı kiraya vermemeliyiz diyen Gökçebay, Hz. Peygamber (s.a.v)’in uygulamalarının örnek alınması gerektiğini, toplumun aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığına ve dolayısıyla halkla iç içe olan Başkanlık mensuplarına büyük görev düştüğünü ifade ederek bütün personele kolaylıklar ve başarılar dileyerek konferansını tamamladı.
            Konferansa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Şenol TİRYAKİ ve 4/B sözleşmeli kursiyerler katıldı.