18.02.2016

Emekli Trabzon İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ’in Konferansı

Konferans; “Mesleki Tecrübe ve Tavsiyeler”

Başkanlığımızın bilgi ve tecrübe paylaşımı programı kapsamında Emekli Trabzon İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ’in katılımlarıyla 18 Şubat 2016 tarihinde Müdürlüğümüz Konferans Salonunda “Mesleki Tecrübe ve Tavsiyeler” konulu konferans düzenlendi.

Konferans; Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Emekli İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ’in tanıtılması ve takdimi ile başladı.

Emekli İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ, İnsan tekâmül ve tecrübeye ihtiyaç duyduğunu ve günümüzde Diyanet camiasının elinde bulunan imkânların değerinin iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak başladığı “Mesleki Tecrübe ve Tavsiyeler” konulu konferansına, kendi eğitim ve hizmet hayatından örnekler vermek suretiyle yaşadıklarını anlatarak devam etti.

Hem öğrenciliğinde hem de müftülük görevinin başlarında yaşadığı maddi imkânsızlıkların bir olumsuzluk olarak sayılmasına rağmen bütün bu zorlukların yanında manevi birlik ve beraberliğin devamlı surette kendisini desteklediğini ifade etti.

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi ile birlikte bilgi kirliliğinin arttığını dolayısıyla günümüz şartlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini, sorumlu olduğumuz görevin risâlet görevi olduğunun idraki ile din sahasında hizmet bekleyen pek çok insana, doğru ve sahih bilgiyi ulaştıracak donanımlı din görevlilerine duyulan ihtiyacın boyutunu ortaya koydu.

Nuri GÜNEŞ, hizmet hayatının başlangıcından sonuna kadar yaşadığı pek çok hatıraya da anlatarak mensubiyet bilinciyle aramızdaki dayanışmaya özen göstermek, muhatap olduğumuz her kesime saygılı davranmak, alanımız dışına çıkmamak (Hastayı hekime, hukuku hâkime sevk etmek.) erdemine sahip olmak durumunda olmalıyız. Bu tür tecrübelerin din görevlilerini olgunlaştırdığını ifade etti.

Emekli Müftü Nuri GÜNEŞ; “Din görevlisinin emeklisi olmaz, rahmetlisi olur, bir din görevlisinde bulunması gereken meziyetlerin başında ilim, irfan, ahlak ve çok çalışmak” olduğunu ifade ettikten sonra konferansını tamamladı.

Konferansa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ’nin yanı sıra Eğitim Görevlileri, İhtisas ve Hizmet İçi Eğitim Kursiyerleri katıldı.