10.09.2019

Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu 2019-2020 Eğitim Yılı Açılış Töreni.

Başkanlığımız bünyesinde dini yükseköğrenim mezunları arasından sınavla seçilerek, temel İslam ilimleri alanında temayüz etmiş, bu ilimlerle ilgili klasik ve modern çalışmaları etkin kullanabilen, güncel dini meselelere ve inanç problemlerine Kur’an, sünnet ve İslam dininin tarihsel tecrübesi çerçevesinde çözüm üreten, topluma din hizmeti sunarken kadim ve modern bilgi ve medeniyet birikiminden yararlanan, Başkanlığın hizmet alanlarına yönelik hizmet içerisinde bilgi ve görgüsünü artırmış personel yetiştirmek amacıyla Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzde düzenlenen Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu 2019-2020 eğitim yılı; devam etmekte olan XVI. dönem 22,  XVII. dönem 31 ihtisas kursiyeri ile eğitime yeni başlayan XVIII. dönem 33 ihtisasa hazırlık kursiyeriyle birlikte toplamda 86 kursiyerin katılımıyla 09 Eylül 2019 tarihinde başladı.
            Yeni eğitim yılı münasebetiyle 10 Eylül 2019 tarihinde Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen açılış programına Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman AKKUŞ, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Şenol TİRYAKİ, mezun kursiyerlerimizden Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Zahir ASLAN, İlçe Müftülerimiz, Eğitim Görevlileri, İhtisas ve İhtisasa Hazırlık kursiyerleri ve aileleriyle birlikte personelimiz katıldı.
            Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, eğitime yeni katılan ihtisas kursiyerlerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının ardından sona erdi.