12.06.2015

XI. Dönem Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni

Başkanlığımızca başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tefsir, hadis, fıkıh, kelam gibi alanlarda, temel dini kaynaklara doğrudan başvurma yeteneğine sahip nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Müdürlüğümüzde 17 Eylül 2012 tarihinde başlayan XI. Dönem Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu 12 Haziran 2015 tarihinde sona erdi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzden mezun olan 11 kursiyerlerimiz ile Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ve Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okunuşuyla başladı.

Mezun kursiyerler adına Erol BEKÇİ (Trabzon), Emin KARA (Erzurum) ve Ali Rıza ÖZTÜRK (Rize) tarafından yapılan konuşmaların ardından ev sahibi Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN açılış konuşmasını yaptı.

Mezuniyet törenine katılan Rize Milletvekili Hasan KARAL, bu müesseselerin kazandırılmasında vesile olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Hem ülkemizin hem de dünyamızın ihtiyaç duyduğu yetişmiş aydın din adamına ihtiyaç  olduğunu söyleyen KARAL, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin önemi son derece büyük  ehemmiyet ve önem arz ediyor. Bu nedenle Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin sayılarının muhtevası bozulmadan, içeriğinden taviz verilmeden, eğitim kalitesi düşürülmeden ülkemizin her tarafında çoğaltılması arzusundayız dedi.

Diyanet İşleri Başkanı adına mezuniyet törenine katılan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali ERBAŞ Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin açılış süreçleri ve bugün ki durumu hakkında bilgiler verdi. 1976 yılında ilk Haseki Eğitim Merkezi ile başlayan süreç  2014 yılında Diyarbakır ve İzmir, 2015 yılında ise Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi ile yeni ilim merkezlerinin açıldığını söyleyen ERBAŞ; 2015 yılı itibari ile toplamda Dini Yüksek İhtisas Merkezlerimizden 2.511 alim yetiştirdiklerini söyledi.

Mezuniyet töreni Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İhsan ŞEN’in şefliğinde icra ettiği Tasavvuf Musikisi dinletisi ile devam etti.

Mezun olan kursiyerlere İhtisas Eğitimi Mezuniyet Belgelerinin yanında çeşitli hediyeler verildi.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler mezuniyet töreninin ardından çekilen kura ile görev yapacakları bölgelere vaiz olarak atanacaklar.

Mezuniyet törenine Rize Milletvekili Hasan KARAL, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Rize Vali Yardımcısı Mehmet ÖZER, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü İsmail AKBULUT, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman AKKUŞ, Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Salih Sabri YAVUZ, Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Trabzon İl Müftüsü Keramettin DEMİR, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, İl Müftü Yardımcısı Ali ÇAKMAK ve İsmail TEMEL, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetliler katıldı.