20.05.2019

Abdullah Refik ACAR

Öz Geçmiş

1967 yılında Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde doğdu.
1977 yılında Süleyman Çelebi İlkokulundan mezun oldu.
1980 yılında Emirsultan Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı.
1987 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.
1991 yılında Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun oldu.
1996 yılında Bursa İli Gemlik İlçesi Muratoba köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı.
1998 yılında Bursa İli Osmangazi İlçesi Şekerhoca Camiine naklen atandı.
2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden (İlitam) mezun oldu.
2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursunu başarıyla tamamlayarak mezun oldu.
2010 yılında Bursa İli Osmangazi İlçesi Çekirge Süleyman Çelebi Camiine naklen atandı.
2012 yılında Bursa İli Yıldırım İlçesi Emirsultan Camiine Baş İmam-Hatip olarak naklen atandı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Eğitim Görevlisi sınavını kazanarak 23/01/2015 tarihinde Bolu Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atandı.
07/05/2018 tarihinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliğine atanan Abdulllah Refik ACAR, 20/05/2019 tarihinde buradaki görevinden ayrıldı.

Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü adına Abdullah Refik ACAR hocamıza yeni görevinde başarılar ve ömür boyu mutluluklar diliyoruz.