14.11.2019

Mustafa SARICAOĞLU

Öz Geçmiş

1985 yılında Trabzon’un of ilçesinde doğdu.
1997 yılında Şehit  Ali Bulut İlkokulundan mezun oldu.
1997-2009 yılları arasında İstanbul-Fatih’te bulunan İsmail Ağa Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı ve alanlarında uzman hocalardan başta Arapça ve Fıkıh olmak üzere İslami ilimler alanında eğitim aldı.
2005 yılında Açık Öğretim Lisesini tamamladı.
2007 yılında Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans programını bitirdi.
2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden (İLİTAM) mezun oldu.
2010 yılında Rize ili Ardeşen ilçesi Güneyköy Mahalle Camiinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.
2011 yılında Rize ili Ardeşen ilçesi Haşimoğlu Mahalle Camiine naklen atandı.
2014 yılında Rize Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursunu başarıyla tamamlayarak mezun oldu.
Aynı yıl Samsun İli Havza İlçesine vaiz olarak naklen atandı.
2017 yılında Samsun İl vaizliğine naklen atandı.
2017 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim dalında “Gazali’nin Fıkıh Düşüncesinde Tasavvuf” adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Halen aynı üniversitede İslam Hukuku alanında doktora eğitimine devam etmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Eğitim Görevlisi sınavını kazanarak 27/09/2018 tarihinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atandı.
İyi derecede Arapça orta derecede Almanca bilmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak atanan Mustafa SARICAOĞLU, 14/11/2019 tarihinde buradaki görevinden ayrıldı.

Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü adına Mustafa SARICAOĞLU hocamıza yeni görevinde başarılar ve ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

e-posta: oflu_sarica@hotmail.com