23.03.2016

Hamza KAYA

Öz Geçmiş

1981 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğdu.
1992 yılında İlkokuldan, 1995 yılında Akyazı Lisesi Orta kısmı (Ortaokul) dan mezun oldu.
1997 yılında Trabzon Merkez Kemerkaya Mahallesi Kur’an kursunda hafızlığını tamamladı.
Rize Müftü Mahallesi Kur’an Kursunda Rize Merkez Vaizi Zavendikli Mustafa Yıldız hocadan Arapça ve İslami ilimler okuyarak icazet aldı.
2001 yılında (Açık Öğretim) Liseden mezun oldu.
2005 yılında Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön Lisans bölümünden mezun oldu.
2007 yılında Van İli Saray İlçesi Merkez Camiine İmam-Hatip olarak naklen atandı.
2008 yılında Trabzon İli Arsin İlçesi Ulu Camiine İmam-Hatip olarak naklen atandı.
2012 yılında Trabzon İli Arsin İlçesi Yeşilyalı Mahallesi Merkez Erkek Kur’an Kursuna Kur’an Kursu Öğreticisi olarak naklen atandı.
2015 yılında Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde İhtisas Kursundan dönem birincisi olarak mezun oldu.
19/06/2019 tarihinde Trabzon Cezaevi Vaizliğine naklen atandı.
28/06/2019 tarihinde Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisansını tamamladı.
04/09/2019 tarihinde Bayburt İli Demirözü İlçe Müftüsü olarak naklen atandı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Eğitim Görevlisi sınavını kazanarak 17/03/2020 tarihinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atandı.
Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünde Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.
Evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.

hamza.kaya@diyanet.gov.tr