05.02.2019

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN’in Konferansı

 
            Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüklerinde eğitime devam eden kursiyerlerin İslam kültür, medeniyet ve düşünce tarihiyle ilgili bilgilerini artırmak, bu alanda fikir ve eserleriyle öne çıkmış mütefekkirlerimizi tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla eğitim dönemi boyunca her ay bir düşünürün hayatı, ilmi kişiliği ve İslam düşünce tarihine katkılarıyla ilgili konferans programları düzenlenmesi kapsamında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN tarafından 16/02/2019 tarihinde “Şii Düşüncede Sünni Algısı” konulu konferans verildi.
            Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Şenol TİRYAKİ’nin açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Hanifi ŞAHİN, Diyanetin ve Diyanette olmanın önemine dikkat çekerek konferansına başladı.
            Şahin; “Şiilik deyince, bugünkü Şiilik ve geçmişteki Şiilik olarak iki ayrı Şiilik ve taraftarları anlaşılmalıdır. Şii düşünce ile İslam düşüncesi arasında iki konuda önemli farklılık vardır. Birincisi vahiy algısı ikincisi ise imamet anlayışıdır.”
            “Şii gelenekte vahiy üç kişiye gelir; resul, nebi, imam. Şiilikte imamlara vahiy hala devam etmektedir. Şiilere göre Kur’ân-ı Kerim’de beş yüz civarı ayet Hz. Ali’nin imametini desteklediği şeklinde tevil ederler.” dedi.
            Son bölümde kursiyerlerden gelen soruları cevaplayan Şahin; dinleyicilere başarılar dileyerek konferansını tamamladı.
            Konferansa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ, Eğitim Görevlileri, personel, İhtisas ve Tashih-ı Huruf kursiyerleri katıldı.